0 Comparare
  • Expediere în lumea întreagă Expediere în lumea întreagă
  • Expediere în aceeași zi Expediere în aceeași zi
  • +150.000 de produse +150.000 de produse
  • Service de urgență Service de urgență

Unis Group își menține politica actuală de prețuri în ciuda deficitului de componente și a majorărilor de prețu

Citiți mai multe
Landingspagina Blog
25 April 2022

Prelungirea duratei de viață a liniei de producție: a modifica sau a nu modifica? Aceasta-i întrebarea.

Așa cum e și normal, orice companie de producție își dorește un proces de producție optim, în care capacitățile sunt utilizate la maximum cu costuri minime. Prin urmare, este logic să se acorde o atenție deosebită stării actuale a parcului de utilaje și viitorului acestuia. Și, evident, nicio companie de producție nu dorește ca linia de producție să i se oprească în mod neașteptat (pe termen lung).

De aceea, planificarea este extrem de importantă și trebuie să ia în calcul răspunsul la întrebarea: „Poate linia de producție să continue să producă în mod fiabil în următorii ani sau trebuie să o modernizăm sau poate chiar să o înlocuim?”.

În acest articol veți afla motivele pentru care, din punctul de vedere al componentelor electronice, prelungirea duratei de viață a utilajelor fără a le aduce modificări poate fi o alegere mult mai bună pentru dvs. decât modificarea respectivelor utilaje.

 

MITUL: este riscant să continuați exploatarea unei linii de producție învechite

Este adevărat că liniile de producție nu au o durată de viață infinită. Însă a continua exploatarea unei linii de producție sau a unui utilaj întrucâtva învechit nu trebuie să fie a doua opțiune după înlocuirea liniei sau utilajului respectiv. De fapt, există numeroase exemple de utilaje noi care – în special în faza inițială – au performanțe sub așteptări.

Ca să asigurați un proces de producție eficient și optim nu vă trebuie întotdeauna utilaje noi sau modificate. Există destule situații în care continuarea exploatării utilajelor existente este (din punct de vedere economic) o alegere mult mai înțeleaptă.

 

linie de producție învechită: ce trebuie făcut

 

O piesă defectă este și învechită: ce e de făcut?

Din păcate, acest lucru se întâmplă mult prea des: în ciuda unei mentenanțe periodice programate, efectuate de serviciul tehnic, utilajele ajung în stare de nefuncționare din cauza componentelor electronice defecte. Aceasta nu e o problemă majoră dacă producătorul încă oferă asistență pentru piesele respective.

Dar ce se întâmplă dacă piesele sunt învechite și nu mai beneficiază de asistență? Rămâneți doar cu opțiunea de a repara întregul modul? O întrebare logică la care răspunsul este adesea „Da, atunci repararea este singura dvs. opțiune”.

Rezultatul? Confruntându-se cu riscul de a avea timpi morți, companiile de producție optează pentru o modificare a proceselor de comandă sau, uneori, chiar pentru înlocuirea unei linii întregi. Este vorba de o investiție substanțială care uneori nu este deloc necesară sau care poate fi amânată o perioadă considerabilă, ducând astfel la economii de bani însemnate.

Piața produselor electronice recondiționate poate oferi o soluție mai des decât realizează majoritatea companiilor de producție. Însă piesele trebuie să mai fie și disponibile atunci când este nevoie de ele. Prin urmare, este extrem de important să planificați din timp și să știți exact ce module se află în fiecare panou de comandă.

 

Când componentele mecanice rezistă mai mult decât cele electronice

Acest lucru se întâmplă destul de des: durata de viață a părții mecanice a unui utilaj sau a unei linii de producție este mai mare decât durata de viață a componentelor electronice ale respectivului utilaj sau respectivei linii de producție. Să presupunem că durata de viață a părții mecanice este de 25 de ani, în timp ce componentele electronice au o durată de viață de 20 de ani.

Va avea atunci mai mult sens să aduceți modificări utilajului pentru ultimii 5 ani din durata de viață a părții mecanice sau să continuați exploatarea cu componentele electronice existente? Multe companii de producție nu sunt conștiente de faptul că prelungirea duratei de funcționare fără a se aduce modificări este, de asemenea, o opțiune foarte realistă.

 

Digitalizarea ca motor al inovării

Dacă digitalizarea este o soluție evidentă, ideea de a continua exploatarea liniei de producție fără a i se aduce modificări nu pare la fel de fezabilă. Modulele de comandă mai noi sunt mai ușor de integrat în tranziție decât modulele existente. Cu toate acestea, este posibil și un proces de digitalizare cu folosirea modulelor existente. 

De exemplu, noi oferim un kit IoT pe care îl puteți adăuga utilajelor sau liniilor de producție (indiferent de marca acestora) pentru a înregistra, printre altele, consumul de energie, temperaturile și vibrațiile.

 

Prelungirea duratei de viață fără modificări poate fi cu până la 60% mai ieftină decât implementarea de modificări

În multe cazuri, dacă linia dvs. de producție este (parțial) învechită, chiar este la latitudinea dvs. să decideți direcția de acțiune. Acesta a fost și cazul unui client al nostru, brutăria Bouman, despre care am publicat recent un studiu de caz.

Pentru această brutărie, prelungirea duratei de viață a utilajelor fără a le aduce modificări a fost chiar cu peste 60% mai ieftină decât modificarea liniei de producție. Și asta în condițiile în care linia de producție poate fi exploatată în condiții de siguranță timp de încă cel puțin cinci ani.

V-am stârnit curiozitatea? Puteți citi studiul de caz aici >>

 

A modifica sau a nu modifica? Aceasta-i întrebarea.

O diferență de 60% nu este deloc de neglijat. Dar ce aspecte implică fiecare opțiune? Și care este cea potrivită pentru dvs.? În continuare, vă prezentăm o scurtă listă cu caracteristicile fiecărei opțiuni.

Subiect

Fără modificare

Cu modificare

Panouri de comandă Păstrați panouri de comandă actuale

Trebuie proiectate noi panouri de comandă.

Întreruperea producția

Nu se întrerupe producția: înlocuirea preventivă a modulelor poate fi efectuată în timpul unor întreruperi programate ale producției.

 

Procesul de producție trebuie întrerupt cel puțin o săptămână, timp în care nu se produce nimic.

 

Achiziționarea de module

Trebuie achiziționate atât module noi, cât și module recondiționate pentru a se face mentenanță preventivă și a se crea un stoc de rezervă.

 

Trebuie achiziționate numai module noi.

 

Disponibilitatea de module

Fiind vorba de tehnologii de comandă mai vechi, planificarea este importantă. Este esențial ca modulele vechi să treacă printr-o revizie generală și să se creeze un stoc de piese care să fie disponibile în momentele critice.

 

Tehnologiile noi sunt, de obicei, mai ușor de procurat*.

 

 

*Începând din 2020, va fi, de asemenea, dificil să se obțină module noi din cauza penuriei de pe piață.

 

Bonus: componente electronice recondiționate sau componente electronice noi?

Dacă se ia decizia să nu se modifice linia de producție, o relevanță deosebită în achiziția modulelor de rezervă o are și alegerea tipului de componente electronice: recondiționate sau noi?

Achiziția de componente electronice recondiționate este o opțiune mult mai accesibilă (cu până la 40% mai ieftină) decât achiziția de module complet noi. Desigur, modulele recondiționate pot prezenta unele urme exterioare de utilizare, dar acest lucru nu le afectează funcționarea.

Într-un modul recondiționat, componentele cel mai expuse la uzură au fost înlocuite preventiv. Acest lucru permite ca produsul să fie utilizat din nou în mod durabil. La UNIS Group oferim, de asemenea, o garanție complet nouă pentru toate produsele recondiționate.

 

modificarea sau nu a liniei de producție

 

Vă lipsesc informațiile despre componentele electronice implicate în procesele de comandă?

O bună înțelegere a liniilor dvs. de producție și a componentelor electronice pe care le conțin acestea este crucială atunci când faceți alegerea între modificare și prelungire a duratei de viață. Dacă, la ora actuală, nu aveți o perspectivă clară asupra componentelor electronice existente, puteți, desigur, să le inventariați singuri; dar la fel de bine puteți alege să externalizați această activitate. În felul acesta vă puteți concentra pe deplin pe buna funcționare a procesului de producție.

UNIS Group vă ajută cu plăcere să aflați informațiile necesare prin serviciul de inventariere și evaluare. Tehnicienii noștri de service pe teren se deplasează la sediul dvs. pentru a documenta toate echipamentele electronice existente. Cu ajutorul informațiilor din raportul nostru de inventariere, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

 

Prelungirea duratei de viață fără modificări: durabilă și atractivă din punct de vedere financiar

În acest articol, v-am oferit o perspectivă asupra posibilităților de prelungire a duratei de viață a liniei de producție sau a utilajelor dvs. – cu sau fără modificări. Sperăm că v-am convins de faptul că prelungirea duratei de viață fără a aduce modificări poate fi o alegere durabilă și atractivă din punct de vedere financiar pentru multe companii de producție.

Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să aflați în ce măsură prelungirea duratei de viață a liniei dvs. de producție fără a opera modificări este o alegere potrivită și pentru dvs., nu ezitați să ne contactați. Ne va face plăcere să vă ajutăm.

Puteți contacta UNIS Group la adresa de e-mail vanzari@unisgroup.com sau la numărul de telefon +40 316 30 00 88.

 

Etichete: