0 Comparare
  • Expediere în lumea întreagă Expediere în lumea întreagă
  • Expediere în aceeași zi Expediere în aceeași zi
  • +150.000 de produse +150.000 de produse
  • Service de urgență Service de urgență

Unis Group își menține politica actuală de prețuri în ciuda deficitului de componente și a majorărilor de prețu

Citiți mai multe
Case_Study_Bouman_JPG_cdfb01
31 March 2022

STUDIU DE CAZ: Dirk Bouman Bakkerijen

„O mai mare siguranță, mai multă predictibilitate și un timp de funcționare maxim datorită unui stoc de componente electronice esențiale”


Despre proiect

Dirk Bouman Bakkerijen a solicitat ca UNIS Group să realizeze un inventar al modulelor electronice prezente în tablourile de comandă ale liniei de producție și să evalueze disponibilitatea acestor componente.

Companie: Dirk Bouman Bakkerijen B.V.

Sector: industria alimentară

Numărul de angajați: 300+

Provocarea: Modernizarea liniei de producție sau prelungirea duratei de viață a sistemului de comandă actual? Obiectivul este continuarea producției în condiții optime cu actuala linie de producție timp de încă cel puțin 5 ani.

Servicii: Inventarierea și evaluarea

Despre Bakkerij Bouman

Bakkerij Bouman face parte din grupul Amarant Bakkers. Șase unități moderne de panificație industrială, răspândite în mai multe provincii din Țările de Jos, formează împreună Amarant Bakkers.

Bakkerij Bouman este cea mai mare unitate de panificație din grup. Această brutărie industrială din Geldermalsen produce pâine exclusiv pentru Jumbo.

Bakkerij Bouman are ca specializare diverse tipuri de franzele mai mari și mai mici.

Bakkerij Bouman Logo

Vizitați site-ul web al Bakkerij Bouman >>

 

Provocarea/problema cu care se confrunta Bakkerij Bouman

„Linia noastră de producție poate funcționa în mod fiabil în următorii ani sau trebuie să o modernizăm ori chiar să o înlocuim?”

Dirk Bouman Bakkerijen s-a adresat către UNIS Group cu următoarea problemă: „Dorim să mergem mai departe cu linia de producție actuală pentru încă cel puțin 5 ani, dar nu vrem ca linia de producție să sufere o oprire neașteptată (și de lungă durată). Nu ne permitem așa ceva.”

În sectorul produselor alimentare (proaspete), este esențial ca o linie de producție să funcționeze fără timpi morți neplanificați. Pentru o brutărie care produce zilnic pâine proaspătă precum Bakkerij Bouman, o oprire a producției de (peste) 3 ore este de neconceput.

Într-o astfel de situație, o planificare cu mult timp în avans este extrem de importantă: „Linia noastră de producție poate funcționa în mod fiabil în următorii ani sau trebuie să o modernizăm ori chiar să o înlocuim?”

 

Modernizarea liniei de producție sau păstrarea sistemului de comandă actual?

Pentru Dirk Bouman, un lucru era limpede: în următorii 5 ani, accentul trebuie pus pe prelungirea duratei de viață a liniei de producție actuale. Achiziția unei noi linii de producție nu e încă o opțiune. De aceea se punea întrebarea: se poate continua funcționarea cu actuala linie de producție sau aceasta trebuie (parțial) modernizată? /p>

Producătorul utilajului recomandă înlocuirea tablourilor de comandă și montarea de componente noi pe linia de producție. Însă această măsură implică un dezavantaj major pentru Bakkerij Bouman:

„Modernizarea liniei de producție necesită timp și presupune întreruperea producției timp de cel puțin o săptămână. O săptămână în care nu se produce nicio pâine.”

Urmărind să găsească o variantă mai avantajoasă, Bakkerij Bouman a contactat UNIS Group. Am fost rugați să verificăm ce fel de module sunt prezente în tablourile de comandă și să indicăm ce piese de schimb mai sunt disponibile sau pot fi înlocuite.

Bakkerij Bouman Case study

 

Soluția noastră: „Inventariere, evaluarea elementelor critice și facilitarea obținerii acestora”

Solicitarea venită din partea Bakkerij Bouman se potrivește ca o mănușă cu serviciul nostru de inventariere și evaluare. La fața locului, unul dintre tehnicienii noștri de service la sediul clientului a făcut un inventar al componentelor electronice prezente în tablourile de comandă ca să ne putem face o idee asupra disponibilității (la nivel mondial) a componentelor electronice din aceste tablouri.

Inventarierea

Unul dintre tehnicienii noștri de service la sediul clientului a făcut inventarul componentelor electronice prezente în tablourile de comandă ale liniei de producție la fața locului. De asemenea, am fotografiat fiecare modul pentru a ne asigura că atât UNIS Group, cât și Bakkerij Bouman pot efectua ulterior o verificare a exactității datelor modulelor. În plus, în cazul în care apare vreo neclaritate, se poate apela mereu la informațiile corecte.

După vizita la brutăria lui Dirk Bouman din Geldermalsen, am evaluat următoarele aspecte:

  • Disponibilitatea (la nivel mondial) a componentelor electronice, atât noi, cât și recondiționate.
  • Ce componente electronice intră în sfera serviciilor oferite de UNIS Group.
  • Ce componente electronice pot fi reparate.

O ofertă de preț pentru crearea unui stoc de module critice

Modulele care sunt dificil de obținut sau care nu pot fi reparate se dovedesc a fi adesea și modulele critice. Defectarea acestor piese poate provoca nefuncționarea (pe termen lung) a liniilor de producție.

O nefuncționare pe care brutăria Bouman nu și-o permite, după cum am arătat mai sus. De aceea, la cererea lui Dirk Bouman, UNIS Group a întocmit imediat o ofertă de preț pentru furnizarea modulelor (critice) necesare. Oferta fost comparată cu costurile de modernizare a liniei de producție.

Bakkerij Bouman Case study

 

Rezultatul: mai puțină incertitudine, zero întreruperi pentru mentenanță și economii substanțiale de costuri

În cele din urmă, serviciul tehnic al Bakkerij Bouman a evaluat toate variantele și a ales să meargă mai departe cu linia de producție actuală, fără a o moderniza. Cu toate acestea, s-a decis înlocuirea în mod proactiv a modulelor (critice) din linia de producție pentru a reduce la minimum șansele de întrerupere a activității. În vederea pregătirii pentru viitor, s-a decis, de asemenea, să se investească în stocuri noi, atât de module critice, cât și de alte module esențiale.

La cererea Bakkerij Bouman, am căutat în rețeaua noastră extinsă de furnizori piesele critice și le-am supus la o revizie generală. Într-o perioadă de circa 6 luni, ne-am asigurat că toate piesele de schimb critice ale Bakkerij Bouman au fost testate și puse la păstrare în bună stare în depozitul unității de producție din Geldermalsen.

Crearea unui stoc de piese de schimb, cu cca 60% mai ieftină decât modernizarea liniei de producție

În ansamblu, demersurile UNIS Group de inventariere și de achiziție de piese (de schimb) noi au costat cu 60% mai puțin decât modernizarea liniei de producție. Și, datorită noilor cunoștințe și stocului acumulat, Bakkerij Bouman poate continua să funcționeze cu linia de producție actuală încă 5 ani, conform așteptărilor.

 

Temel van Andel (șeful serviciului tehnic al Bakkerij Bouman) este mulțumit de progrese și de rezultat:

„Procesul de inventariere a decurs fără probleme. Fără nicio întrerupere a funcționării, tehnicianul de service la sediul clientului al UNIS Group a realizat o evidență a modulelor electronice din tablourile de comandă ale liniei noastre de producție. Și de aceea avem mult mai multă siguranță acum. Până în prezent, nu am avut niciun moment în care producția chiar să se oprească pe neașteptate.

În fiecare sâmbătă, avem programată o întrerupere pentru mentenanță în timpul căreia înlocuim unele piese din tablouri. Astfel, păstrăm linia de producție în bună stare. În plus, predictibilitatea pentru întregul serviciu tehnic s-a îmbunătățit simțitor. Suntem cu un pas înaintea problemelor. Și suntem mai liniștiți, mai puțin presați și mai puțin stresați.”

 


 

Sunteți interesați?

Vă rugăm să ne contactați la vanzari@unisgroup.com sau la +40 316 30 00 88 și vom fi bucuroși să discutăm posibilitățile.

Citiți mai multe despre serviciul nostru >>